Energiák hónapról – hónapra

OKTÓBERI ENERGIÁK

Energiák hónapról – hónapra címen ebben a hónapban is elolvashatod a bolygók aktuális állásáról szóló cikkünket. A bolygók együttállásának elemzését kedves ismerősünktől, Kiss Balázs Kunótól kapom minden hónapban. Kunó nagyszerű asztrozófus és kiváló tanító, aki az Élet minden területén utat mutat nekünk. Életünk egy meghatározó szakaszán Mesterként tekintünk rá és hálásak vagyunk tanításaiért!

Párommal együtt több előadássorozatán, tanfolyamán részt vettünk ( Dimisuli, DNS tábor, az Elmén túl tavaszi és őszi előadásai, stb. ) Évek óta elkötelezett olvasója vagyok évente megjelenő könyvének, a Csillaglesőnek, amiből  megismerhetem, milyen kozmikus energiák ölelnek át minket. A Csillaglesőből napra készen ismerem a bolygók együttállását és ezeket az együttállásokat veszem figyelembe a Ma Prem Shakti kristályfüggők (olvass róla bővebben a linkre kattintva) készítésekor is, hiszen nem mindegy, hogy egy ilyen különleges készítmény milyen energiákat közvetít.

A Kunótól szerzett ismeretek motiváltak arra is, hogy a Kristályterápiák tanfolyamunk részévé tegyem a Kristály Asztrológiát is, amiben Önmagad mozgatórugóit is megismerheted és kapcsolatba hozhatod a napi energiákkal.

Lehetőséget kaptam, hogy honlapomon a havi összefoglalóját – előrejelzését – közzétegyem.

Kis Balázs Kunó honlapját itt találod, ahol a Csillagleső című könyvét is megvásárolhatod: http://csillagmag.hu/

Szeretettel hívlak, tekints bele, milyen energiák várnak ránk ebben a hónapban!

 

Kunó ezekkel a szavakkal ajánlja az októberi bolygó állásokat:

“Ez az október igen meghatározó, kardinális energiákat hoz az ember életébe. Nem nevezném nehéznek, mert nem arról van szó, hogy valamilyen negatív életesemények özönlenének el bennünket, hanem a tapasztalások most elképesztő mélységekbe nyúlnak.

Olyan részeket mozgatnak meg benned, amelyek az életed alapjait rengethetik meg, de ez egy nagyon áldásos és a stabilitást erősítő folyamat. Hiszen csak az inoghat meg, ami nem valódi benned, így hosszú távon szilárdságot ad életednek, ami megrendíthetetlenné tud tenni téged.

Engedd hát meg azt, hogy összedőljön ami nem valódi! ”

 

Az aktuális energiákat kísérd figyelemmel, érdemes a hónap folyamán hétről-hétre visszatérned ide.

 

 

OKTÓBER ELEJE

Kristály asztrológia

 

A Mars és a Plútó kerülnek a hónap elején trigon kapcsolatba: azaz a sok, kicsit hirtelen beindító erő összegyülemlése inspirálni fog, hogy egy nagy minőségi átalakuláson menj keresztül.

Az akaratod elengedése meghozza gyümölcsét – most képes vagy rácsatlakozni az Isteni Akarat energiájára. Ilyenkor EGY vagy önmagaddal és a téged körülölelő világgal, és együtt teremtesz vele. Érezd, hogy milyen végtelen lehetőségek vannak benned!

Fordulj nyugodtan a légzőgyakorlathoz. Ülj le, teremts egy csöndes helyet, képzeld el, hogy energiát lélegzel be és átjár a mindenség teremtőereje! Az univerzum energiája bizsergeti minden porcikádat, érezd, hogy olyan vagy, mint egy csillag: elképzelhetetlen mennyiségű energia áramlik át rajtad keresztül. Nem kell félned, nem robbansz szét, képes vagy megtartani ezt az erőt – majd a gyakorlat végén engedj el minden feszültséget, kelj fel, és tedd tovább a dolgodat, ne gondolkozz rajta.

A Mars és a Vénusz együtt állása során most a Vénusz kapcsolódik egy trigon fényszög által a Plútóhoz. Föld elemű jegyek kötődnek össze: a gyökerek, a fizikai világ rendje és harmóniája teljesen – minőségileg – átalakul.

A Vénusz a kapcsolatokat szimbolizálja az életedben, de túl az emberi kapcsolatokon az önmagadhoz való viszonyodat is megjeleníti. Így felerősödik a napokban az a kérdés, hogy mennyire fogadod el magad – és ez által mennyire fogadod el a többi embert? Ahogyan a Vénusz most a szűz jegyében jár, úgy tanít, hogy folyamatosan megkérdezi tőled, mennyire rendezett a fizikai síkon az életed? Mennyire rendezett a párkapcsolatod? Most ugyanis nagy erőket tudsz belefektetni ebbe, hogy mindent rendbe rakj magad körül. Ha teheted, tudatosan „borítsd ki a bilit”, főleg az emberi kapcsolataidban – szeretettel és tudatosan.

A Plútó mindig az átalakulást hozza el, tehát ennek tükrében az elmúlt hetekben felgyülemlett feszültségeket valamilyen módon érdemes kiadnod most magadból. Még egyszer hangsúlyozom: szeretettel és tudatosan. Ha esetleg nincs bátorságod vagy erőd tudatosan kezelni a konfrontációval járó helyzeteket, akkor keresd fel a természetet és ott hívd be magadba a megnyugvás erejét.

* * *

A Szaturnusz és a Holdcsomópontok trigon/szextil találkozása igen ritka, mondhatni egy emberöltő alatt csak néhány alkalommal létrejövő konstellációja fontos csomópontot szimbolizál az életben.

De mit is érthetünk csomópont alatt? A Szaturnusz egyfajta átjáró (nem hiába hívják a Küszöb Őrének), amin mindenképpen keresztül kell mennie az embernek, nem „úszhatja meg” úgymond. Így most a napokban, hetekben ilyennel találkozol: ami életed legfőbb kihívása, az most szembejön veled, nem menekülhetsz el előle, viszont van egy jó hírem: ennek a megoldásához most mindenképpen minden segítséget megkapsz és jóleső érzéssel fogod átlépni ezt a kaput, még ha fájdalmas is esetleg belemenni.

A Szaturnusz a tapasztalat bölcsességét szimbolizálja, amikor elméleti tudásunkat át tudjuk ültetni a gyakorlatba. A tapasztalást senki sem úszhatja meg, mert ez a legnagyobb tanítómesterünk. Persze a tapasztalásnak sok szintje lehet, de esetünkben ez most arra tanít, hogy ami elől menekültél eddig, azzal most szembe tudsz nézni. Itt „nagy kaliberű” dolgokról van szó, ami talán gyerekkorod óta – vagy akár előző életeid óta – kísért.

Ha nem látod, akkor baj van úgymond, mert annyira nem akarod látni, hogy hiába fáj, hiába nyom, csak nem akarod érezni.

* * *

 

2017.10.10 – 2018.11.08:

A Jupiter elhagyja a mérleget és belép a skorpió jegyébe.

A Jupiter általában egy évig tartózkodik egy bizonyos jegyben. Ennek a bolygónak a mozgása adta alapul a mai időegységeinket az ősi Sumér csillagászat óta. Például a Jupiternek “köszönhető”, hogy 2×12 órával mérjük az óra számlapján a napot, illetve maga az asztrológia 12-es felbontása is ennek köszönhető. Csakúgy a jupiteri időegység miatt 60 perc egy óra, és 60 másodperc egy perc.

Gondolj bele, egész életedet ilyen ritmus szerint éled, gyerekkorod óta, éppen ezért mindig kiemelt figyelemmel érdemes kísérni e bolygó mozgását. (Ha birtokodban van a tavalyi Csillagleső, érdemes elővenned és elolvasni a 273. oldalon írtakat!)

A legfontosabb ebben az időszakban az, hogy elképesztően hatalmas belső energiákat tudsz mozgósítani. Bátran ragadj meg mindent, ami a céljaidhoz visz közelebb. Azt tapasztalhatod, hogy szinte végtelen energiaforrással rendelkezel. Úgy is mondhatnám, hogy ez most a nagy átalakulások ideje, hiszen könnyedén el tudsz menni a végletekig, és ugyanilyen egyszerűen tudsz váltani.

Éppen ezért arra kell figyelned, hogy ha valamilyen elfojtásaid, ki nem élt vágyaid vagy elvárásaid vannak, akkor az ezekből fakadó teremtéseid ellened fordulnak majd. A hataloméhség, az irányítás és az egész életed uralása, a biztonság elvesztésétől való félelem aztán mély tapasztalási hurkokba tud téged taszítani.

Nyilvánvalóan nehéz egy évről általánosságban beszélni, hiszen a napok, hetek és hónapok mind más és más tapasztalást hoznak. De ha visszanézel az előző egy évedre, amikor is a mérlegben járt a Jupiter, akkor jól láthatod majd a különbséget. Sőt, ha visszagondolsz a 2016-os éved nagy részére, ahol pedig a szűz jegyben, akkor ezek a dinamikák igen jól megfigyelhetőek az életünkben. Hiszen, a Jupiterhez a kiáradás, a bölcsesség és a szeretet tartozik, így a skorpió jegyben a belső lelkierő és a lelki biztonságra való törekvésben tudunk nagy előrelépésekre szert tenni.

Ezért emeltem ki azt, hogy a félelmek most felerősödhetnek benned, a sok titok és elfojtott vágy megmérgezheti a mindennapjaidat.

Kristály asztrológia

 

Talán általános tanácsként az mondható el, hogy legyél őszinte önmagaddal, még ha esetleg el is rejted a világ elől, csak saját érzéseiddel merj szembenézni. Ezt nem racionális és megmagyarázható szinten kell tenned, hanem csak felvállalnod az érzéseidet, hogy „jé, én tényleg ezt érzem, azta!”.

De nem kell TUDNOD vagy ÉRTENED, hogy mi is az az „ez”, amit érzel. Csak érezd!

 

OKTÓBER Második fele

Kristály asztrológia

 

Szembe kell nézned a félelmeiddel, és azokon túllépve megélni önmagad. Ha keresed a találkozást a Felsőbb Éneddel, belső vezetőddel, akkor a sugallatokra hallgatva képes leszel felhagyni azokkal a gondolataiddal, amelyek eddig akadályoztak a teljessé válásod útján.

Az „én erre nem vagyok képes”, „nekem ez nem sikerülhet”, és az ezekhez hasonló, valójában félelemből táplálkozó berögzültségeket érdemes most megvizsgálnod.

Ha meditálsz, akkor előtte vedd sorra azokat a dolgokat, amelyeket általában szeretsz elkerülni az életedben. Milyen élethelyzetek hoznak általában kényelmetlen helyzetbe? Mikor szoktál ideges lenni? Ha a postán sokat kell várnod, vagy ha valaki hozzád ér a buszon? Ezeknek a leghétköznapibb dolgoknak a felismerése vezethet el téged valamilyen belső félelemhez, és így már szembesülni tudsz majd vele. A meditáció során éld meg ezeket a helyzeteket, próbáld a hozzájuk fűződő érzelmeket elengedni, így megtisztítani magad tőlük.

* * *

A Vénusz belép a Holló csillagképbe (10.24. és 10.29. között jár itt).

A Holló – ami a Pálos Rend szimbóluma is – egyrészről azt üzeni, hogy miként tudod a valódi Értékeket megőrizni magadban, tehát jelen esetben a párkapcsolat tekintetében!

Illetve arról is tanít a Holló, hogy nem szabad visszaélni semmivel, ami az ember birtokában van. Így tehát figyeld meg, hogy hol játszadozol esetleg a társaddal, és ennek a felismerésnek jött most el az ideje. Másfelől a Holló egyfajta zártságnak is a szimbóluma, tehát ideje megélned, hogy hol zárkózol el esetleg a társ ideától, hol zárod el lényedet a másiktól.

Hatalmi játszmáid – tekintetbe véve az égi képletet – ezen időszak alatt ellened fordulnak, ezért ki kell törnöd elméd és elválasztottságod rabságából, hogy találkozhass a Teremtővel – saját magaddal!

* * *

Ezekben a hetekben éri el a Szaturnusz a Skoprió csillagkép farkát, ami egy igen kiemelt égi terület. Hiszen ha elképzeled magad elé ezt az állatot, akkor máris érzed, hogy a legjobban a farkában tárolt méregtől félsz. Éppen ezt szimbolizálja a csillagos égen látható skorpió is.

A régmúlt tapasztalatai alapján a benned dolgozó és az önmagadban hordozott mérgekre hívja fel most a figyelmedet a Szaturnusz. Tehát eljött az idő, hogy lerakd ezeket, és elengedd a múltadból magaddal cipelt érzéseket. Nincs rájuk szükséged… de ha mégis azt gondolod, hogy „de, emlékeznem kell rájuk”, akkor ne csodálkozz, hogy a jövőt veszed el magadtól, ahol megbékélve élhetnél. Ez csak a saját programjaidtól függ… de mostanában igencsak felszínre jönnek majd ezek a régi sérelmek, és szembe fogsz velük találkozni, hogy elengedhesd őket.

* * *

Igen kiemelt pozícióban van most a Plútó, amely a végletek szimbóluma és egyben a MINŐSÉGI változás jelölője. S ha belegondolsz megérted, hogy miért a Plútóhoz kötik a halált, hiszen nincs ennél nagyobb különbség a két minőség között, mint az élet és a halál közt. De természetesen nem csak ezt jelenti ez az égitest, hanem mindenféle, egyik végletből a másik végletbe történő transzmutációt.

Így az életed most figyeld meg, hogy miben alakulsz át, mi változik úgy, ahogyan esetleg eddig elképzelni sem tudtad. S nem győzlek figyelmeztetni, hogy minél inkább te magad vagy a változás kiindítója, annál kevésbé fájdalmas úgymond ezt megélni.

Mert ha te nem teszed, akkor az „élet” teszi helyetted, és az az elmének nem szokott tetszeni…

 

 

Sok szeretettel,

Kiss Balázs Kunó

 

A fent leírtak hogyan hatnak rád
és mely életterületeidet érintik?

Kristály asztrológia

Ezt egyszerűen meg tudod állapítani a Kristályterápiák tanfolyamunk második moduljának 8 tananyagában, a Kristály Asztrológiában tanultakból, ahol a Nap – , Hold-  és az Ascendens – jegyed figyelembevételével pontosan megismered Önmagad erősségeit és hiányosságait.

 

MA PREM SHAKTI KRISTÁLYFÜGGŐK
A BOLYGÓK HATÁSÁNAK ENYHÍTÉSÉRE

A kristályfüggőhöz való kristályok válogatásánál nagy hangsúlyt fektetek a készítésekor aktuális bolygó együttállásokra is, így a kristályfüggő használatával kivédhetjük a nemkívánatos hatásokat.

Ebben a hónapban figyelembe veszem többek között a Plútó pozícióját, mely a minőségi változás jelölője.

Szintén az elkövetkező időszakban rejt hatalmas feladatokat az életünkben a Jupiter egy éves tartózkodása a Skorpióban, amely esztendő alatt valóban elképesztően hatalmas belső energiákat tudsz mozgósítani.

A Ma Prem Shakti kristályokkal megteremthetjük környezetünkben a nyugalmat és békét, az egészség, a szeretet, az eredményes munka és a jómód feltételeit!

Olvass róla bővebben IDE KATTINTVA

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

3 válaszok
 1. Morvainé Böbe
  Morvainé Böbe says:

  Dága Ágnes! Köszönöm szépen, hogy közreadod a havi előrejelzéseket! Én minden hónapban megnézem családunk minden tagjának a tanfolyamon tanultak alapján a születési időmből számítva. Én Rák – Bika – Oroszlán vagyok, de a legjellemzőbb rám az Ascendensem (Oroszlán) Hónapról hónapra azok történnek nálunk, amiről az előrejelzés szól, és azt is tapasztalom, hogy hatalmas a változás, főleg bennem. Míg tavaly még az “alacsony szinten” írt kedvezőtlen hatások értek, most már jobban érvényesek a “magasabb szinten” írt kedvező hatások. Múlt hónapban például a “Cet gyomrából” pillanatok alatt kikerültem, talán annak köszönhetően, hogy abban a pillanatban tudtam, milyen irányban kell folytatni az utamat…. Köszönöm, amit tanítottál! Szeretettel ölellek! Böbe

  Válasz
 2. Paál Betty
  Paál Betty says:

  Üdvözöllek Ágnes!
  Hónapok óta olvasom és figyelembe veszem az előrejelzéseket, így ennek köszönhetően felkészülten fogadok mindent ami történik. A kristály spirálom amit nekem csináltál, fantasztikusan működik, valószínűnek ennek tulajdoníthatom azokat a csodás felismeréseket, amelyek az utóbbi időben alakítják az életemet. Ennek köszönhetően kezdtem el a 3.modulodat is a tanfolyamon, mert már tudom, hogy bármit elérhetek! Sosem gondoltam volna ( nem is olyan régen még igen keserves helyzetben éltem ) hogy az ÉLET ILYEN CSODÁLATOS! Jó lenne ezzel a tudással visszamenni legalább 20 évet az életemben 🙂

  Válasz
  • Kristálygyógyítás
   Kristálygyógyítás says:

   Kedves Betty!
   Köszönöm szépen hozzászólásodat!
   Törvényszerű, hogy nagyot változott az életed, hiszen azok közé tartozol, akik valóban akarnak az életükön változtatni és ennek elérésére meg is tesznek mindent.
   Ne vesztegesd az energiádat a 20 évvel ezelőtti önmagadra, koncentrálj a most történő örömteli eseményekre, hiszen ezek alakítják a jövődet! Amit most tapasztalsz, az még csak a kezdet. Haladj ezen az úton tovább, mert minden napod csodává válik lépteid nyomán!

   Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.