Létezik Isten?

Saját tapasztalatom, és mások is azt mondják, hogy a legtöbb ember valamilyen nagy megpróbáltatást követően fordul a spirituális útra, akkor kezdi el keresni Istent és az Élet értelmét. Így történt ez velem is.

2002-ben egy szörnyű tragédiát követően feltettem én is a kérdést: Erről szól az élet? Erre születtünk? ……
Egy – akkor még számomra ismeretlen – ember,  feltette a kérdést: Hiszek – e Istenben?
Nem hiszek! Tudom, hogy kell lenni valaminek, ezt érzem, de nem hiszek Istenben! Ha lenne Isten, nem engedné meg ezt a sok tragédiát, ami a világban van. Különben is sok templomba járó, vasárnap imádkozó embert ismerek, akik a hétköznapjaikat veszekedéssel, szeretetlenségben töltik. Ha van Isten, miért hagyja, hogy ott hagyják Őt a templomban?

Az ismeretlen, akit ma már szeretett Mesteremként tisztelek, csak annyit mondott: Olvasd el a Beszélgetések Istennel című könyvet!

Mesterem Kanadában él, és angolul adta meg a címet. A könyv írója alapján rátaláltam a könyvre, megvettem, elkezdtem olvasni, majd az első néhány oldal után már szinte le sem tudtam tenni. Mintha az író az én kérdéseimet tette volna fel, a bennem felmerülő kétkedésekkel együtt. Mindenre választ kaptam!…..

Eleinte “csak” elkezdtem hinni Istenben, és az évek során rengeteg bizonyítékát megkaptam.

Ha ma feltennék a kérdést, hogy hiszek – e Istenben, azt mondanám:

Nem “hiszek” benne! Tudom, hogy van! Ez sokkal több, mint hit. Megnyugtatóbb! Ha hiszek valamit, az megingatható, de én teljes bizonyossággal tudom, mert tapasztalom Isten létét!

Múltamnak ez a kis töredéke jutott eszembe, amivel bevezessem az alábbi tanmesét:

Egy ember elment levágatni a haját, és megigazíttatni a szakállát. Ahogy a borbély dolgozni kezdett, kellemes beszélgetésbe elegyedtek. Sok mindenről szót ejtettek, különféle területeken.
Végül szóba került Isten is, mire a borbély határozottan kijelentette:

– Én nem hiszem, hogy Isten létezik.
– Miért ilyen biztos ebben? – kérdezte a vendég.
– Nos, csak ki kell nézni az utcára, hogy mindenki megértse, miért nem létezhet Isten.
Most mondja meg őszintén, ha Isten létezne, hogy lehetne annyi beteg ember a világon? Hogy is hagyhatnának el szülők gyerekeket?
Ha Isten létezne, se szenvedés, se fájdalom nem lenne.
El nem tudok képzelni egy szeretettel teli Istent, aki lehetővé teszi mindezt körülöttünk.

A vendég gondolkodott egy kis ideig, aztán úgy döntött, hogy nem válaszol a fodrász feltevésére, mert nem akart vitába keveredni.

Miután a borbély befejezte a dolgát, a vendég fizetett, majd elbúcsúzott tőle és kilépett az utcára. A következő pillanatban szemébe ötlött egy ember, akinek hosszú, gondozatlan haja és loboncos szakálla volt. Piszkosnak, ápolatlannak tűnt.
A vendég visszafordult, és megint belépett a borbélyüzletbe, ahol megszólította a borbélyát:

– Tudja mit mondok ? Nem léteznek borbélyok a világon!
– Hogy mondhat ilyet uram? – kérdezte meglepetten a borbély.
– Hiszen itt vagyok én, én borbély vagyok, nem? Épp most fejeztem be az ön hajának és szakállának a rendbetételét.
– Nem, nem! – erősködött a vendég.
– Borbélyok márpedig nem léteznek, hiszen ha léteznének, akkor nem lennének olyan hosszú, gondozatlan, ápolatlan hajú és szakállú emberek az utcán, mint az az ember ott, látja?

– Ah, de hát attól még léteznek borbélyok! – válaszolt a mester.
Tehetek én arról, hogy az az ember nem jön be hozzám?

– Hát ez az! – bólintott rá a vendég.
Éppen erről van szó! Isten is LÉTEZIK!
Tehet Ő arról, hogy az emberek nem fordulnak Hozzá, hogy nem keresik meg Őt?
Ezért van olyan sok fájdalom és szenvedés a világon!

Kedves Látogatóm, aki idáig olvastad a bejegyzést, hiszel Isten létezésében?

Tudod, hogy nem kívánja, hogy Istennek nevezd? Hívhatod Teremtőnek, Forrásnak, Forrásenergiának, Atyának …… sokféleképpen nevezheted, bárhogy hívod, az a kifejezés az Ő lényege. Én szeretem Őt Istennek nevezni.

Kérlek, szólj hozzá ehhez a bejegyzéshez itt alul. Mi a véleményed? Van valami tapasztalatod? Oszd meg velem és a többi olvasóval, szeretettel fogadjuk!

ÁLDÁS!

2 válaszok
 1. Martin Mártonné
  Martin Mártonné says:

  “Nekem igen”
  kedves Ágnes bocsásd, meg, hogy rögtön a válasszal kezdem a témába vágó levelem. Gondolkodás nélkül is ezt kell válaszolnom! Miért is? Mert a z “eszmélésem” óta érzem itt bennem, hogy igen – Isten van – a bajban mindig fogja a kezemet és nem enged el esni.
  Sok jó, de sok rossz is történt velem az életem során, Istent, Szűz Máriát és az angyalaimat mindig ott éreztem magam mellett, fogták a kezemet.
  Soha nem voltam egy “templomba járó” , szívesebben tértem be a hűvös templomi csendbe, ahol az én Jó Istenemet éreztem, úgy imádkozhattam hozzá kitárva szívemet és lelkemet. Ezek a percek csak a kettőnk meghitt percei voltak.
  Azért mondom múlt időben, mert ma már a templomok – sajnos nem tarthatók nyitva csak szentmise alkalmával – No meg a mozgáskorlátozott állapotom sem engedné, hogy a templomokba járhassak.
  Az én Istenem bárhol is vagyok érezhetően velem van!

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.