RÁK szerencsekövei, talizmánjai

RÁK Június 21 – Július 22

A Rák eleme a víz, ezért a Rák szülötte rendkívül érzékeny minden lelki rezdülés felfogására. Uralkodó bolygója, a Hold pedig erős befolyásolhatóságot és örökös változási, változtatási kényszert idéz elő benne.

 

 

Holdkő:

Holdkő

 

Mivel a Rák jegy uralkodó bolygója a Hold, a bolygó köve pedig a holdkő, így a Rák legfontosabb köve a holdkő, amit az újrakezdés kövének is tartanak..

A Rák alapvetően intuitív, a holdkő pedig támogatja abban, hogy a megérzéseit a gyakorlatban is tudja alkalmazni.

 

Rodokrozit:

rodokrozit

A rodokrozit segít begyógyítani a múlt fájó érzelmi sebeit. Az érzelmektől fűtött Rák számára ez a kő komoly segítség ahhoz, hogy emocionális egyensúlyát még egy csalódás esetén is visszaszerezze, illetve újra megtalálja. A rodokrozit arra tanítja a Rákot, hogy elvárások nélkül ajándékozzon meg másokat érzelmeivel és érzelmi gazdagságát egy életen át megőrizze.

 

Aventurin:

Ha a Rák úgy érzi, hogy képtelen elvágni valaki iránti kötődését a múltból, akkor az aventurin segít ebben.

A Rák jegyéhez tartozik a gyomor és az emésztőrendszer, ezért hajlamosabbak a jegy szülöttei a fekélyes megbetegedésre, az irrátibilis bél – szindrómára vagy az emésztési zavarokra. Az aventurin kitűnően enyhíti a Rák jegyűek ilyen jellegű pszichoszomatikus panaszait.

 

Jáspis:

A Rák jegy szülött lelki útjának végcélja, hogy megtanuljon elfogultság nélkül, higgadtan gondoskodni bárkiről, bármiről. A jáspis, mint a legnagyobb védelmező köve, emlékezteti az embereket, hogy odafigyeljenek egymásra. A jáspis táplálja és támogatja a lelket stresszes időszakban, emellett békét és az egység érzését adja.

A Rákok anyáskodó gondoskodását is támogatja a jáspis, ugyanakkor megszabadítja őket a túlzó emocionális ragaszkodásuktól.
Megtanítja a Rák csillagjegy szülöttét, hogy gazdag érzelmeiket minden életformára képessé váljon kiterjeszteni.

 

Achát:

 

A Rákot segíti az achát a múlt fájó emlékeinek feldolgozásában és elengedésében. Megerősíti nyitottságát az új ismeretek irányába. Segíti a Rákokat, hogy legyen bátorságuk belső intuíciójukra hallgatni.

 

Kalcedon:

 

Az együttérző Rák szülöttek nagyszerűen értenek a gondoskodáshoz. A kalcedon az egyik legfontosabb védelmező kő számukra, amely előmozdítja a testvériséget és összetartja a csoportokat. Ha a Rák magánál tartja ezt a követ, nem kell félnie a kimerültségtől. A kalcedon azt is megtanítja, hogy hogyan kell másokkal valóban törődni. Lehetővé teszi, hogy a szükséges mértékig segítsen, azután pedig arra ösztönözze a másik embert, hogy a saját lábán is megálljon.

 

Rubin:

 

A Rák jegy szülöttei meglehetősen ambiciózusak, bár ezt jól tudják leplezni. A rubin szenvedélyes energiái arra sarkallják, hogy felismerje az ambícióit és feltárja rejtett adottságait.

 

Amazonit:

Az amazonit harmonizálja a Rák szülöttek érzelmi életét és oltalmazza ezt a hangulati rezdülésekre oly érzékeny jegyet a belső egyensúlyát megzavaró, vagy életenergiáját gyengítő befolyásoktól.

Érdemes amazonit marokkövet használni, oltalmazó kőként!

 

Karneol:

A karneol a múlt elengedésében, az új pillanatokra való nyitottságban, és az életben bizalommal történő mozgásban segíti a Rákot.

Érzelmeinek tartósságot ad a karneol, de nem kötelezi el túlságosan.
Ösztönzi belső észrevételeinek és érzelmeinek kreatív kifejezését is.

 

A fent felsoroltakon kívül vannak még olyan kövek, amelyek speciálisan segítik a Rák jegy szülöttjét, ezek ismertetése és használata azonban tanfolyamunk anyagát képezi, ami nem nyilvános.

 

Általános ismeretek, amit a szerencsekövek kiválasztásáról tudni érdemes

A születési köveket szerencsekőként, bölcs döntések elősegítőjeként és védelmezőként, valamint betegségek gyógyítására és az egészség megőrzésére is használjuk.
Először is fontos tudni, hogy a különböző csillagjegyhez többféle kő is tartozhat, ráadásul a születési képletünkben rendszerint több csillagkép is szerepel. Amikor a szerencseköveinket  válogatjuk, akkor figyelembe kell vennünk a

  • Nap jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Nap járt születésünk idején (a horoszkópot általában a Nap jegy alapján nézzük)
  • Hold jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Hold járt születésünk idején (a Hold átlagosan 2 és fél nap alatt halad át egy jegyen
  • Ascendensünket, ami az a jegy, ami a horizonton felkelt a születésünk pillanatában. Itt van jelentősége, hogy hány órakor születtünk, mivel a nap 24 órájában mind a 12 csillagjegy felkel.

A Napjegyről Holdjegyről és az Ascendensről korábbi bejegyzéseimben olvashatsz, IDE KATTINTVA

 

 

Ha ennél is pontosabban szeretnéd kiválasztani a születési jegyedet, figyelembe kell venned azt is, hogy az uralkodó bolygók melyik csillagjegyben jártak a születésed idején. Az uralkodó bolygókról és azok köveiről IDE KATTINTVA olvashatsz
Tehát a fent felsorolt kövek a Rák állatövi jegyhez tartoznak, bármelyik bolygó járt benne.

Ennek megfelelően  születésünkkor különböző állatövi jegyekben jártak a különböző bolygók, így pontosan csak ennek ismeretében tudod kiválasztani az igazi szerencseköveidet!

A Nap jegyed, Hold jegyed és az Ascendensed valószínűleg ismered. Keresd ki ezek szerencseköveit külön – külön. Ezután nézd meg az uralkodó bolygóidat és azok állásának megfelelően is gyűjtsd ki a szerencseköveket.

Amelyik kő a legtöbbször szerepel a listádon, azok közül válaszd ki a szerencseköveidet.

Ha nem tudod, hogy az uralkodó bolygók a születésed idejében melyik állatövi jegyben jártak, írj egy e-mailt, vagy a Kapcsolat menüből küldj egy üzenetet a pontos születési időd és a születési helyed megadásával, és kiszámolom neked!

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.