• Gyógyító virágok – Virágterápia

  Ismerd meg a virágok csodálatos hatását!
  Online tanfolyam, személyes részvételt nem igényel!

“Bizalmatlanság, félelem, düh, keserűség, bűntudat… A különféle lelkiállapotaink harmonizálásának képességével rendelkező virágesszenciák a természet csodálatos ajándékai, amelyek képesek viselkedésünk megváltoztatására és a világhoz fűződő viszonyunk jobbá tételére.

Ezek a virágesszenciák azon túl, hogy igen eredményes gyógyhatással rendelkeznek, abban is segítségünkre vannak, hogy túljussunk ingadozó lelkiállapotainkon, és leküzdjük az abból származó testi problémáinkat.

A virágesszenciák mindenekelőtt fejlődésünket és átalakulásunkat elősegítő katalizátorok, amelyek hozzásegítenek minket emberi küldetésünk megvalósításához, a képességeink kiteljesítéséhez szükséges érzékenységünk, tudatunk felébredéséhez. Sajátos válasszal szolgálnak korunk kihívásaira, és mindnyájunk számára lehetővé teszik, hogy megtaláljuk helyünket mai világunkban.” (Philippe Deroide)

A virágterápia egy olyan szelíd gyógymód, aminek elsajátításához semmilyen előképzettség nem szükséges. Használata sem iskolai végzettséghez, sem életkorhoz, vagy nemhez nem kötött, a virágokból készült esszencia pedig szabadon vásárolható gyógyszertárakban, gyógynövény boltokban, vagy akár az interneten keresztül is itthon, és külföldön egyaránt.

A Gyógyító virágok – Virágterápia tanfolyam online változatát azért hoztam létre, hogy azok is részt tudjanak venni rajta, akik a nagy távolság, vagy a szabadidő hiányában másként nem tudnák elvégezni.

A tanfolyam témaköre:

A tanfolyam egy évig tart, ami idő alatt hetente egyszer,

összesen 52 ismertető tananyagot (leckét) kapsz, ami négy témából áll.

 • 1

  Az első negyed a következőkhöz képest rövidebb időt vesz igénybe. Ez a rész betekintést nyújt a virágterápiába, megismerkedsz a virágesszenciák – nagyon egyszerű – elkészítésének és alkalmazásának módjaival, valamint részletesen kifejtem benne, hogyan tudsz egy lelki problémát felismerni, és meghatározni. Ezen ismeretekkel már gyerekjáték lesz a megfelelő esszenciát kiválasztani.

  Minden esszencia úgy tökéletes, ahogy van, mégis tökéletesítheted még tovább, ha finoman ráhangolod a legapróbb lelki rezdülésre is. Mint amikor kikevered a színt a palettán: még egy leheletnyi valamiből, hogy pontosan azt a színt kapd, ami a legjobban kifejez téged.

  Így már a tanfolyam kezdetétől használhatod is azt az esszenciát, amire lelki állapotodnak megfelelően szükséged van. Ha van egy kis virágoskerted, ahol vegyszermentesen kertészkedsz, akár magadnak is el tudod készíteni az alkalmas esszenciát, de – mint feljebb írtam – készen meg is vásárolhatod azt.

 • 2

  A második negyedben a modern kutatásokból származó 96 féle virágesszenciának a pontos hatásával ismerkedsz meg, képekkel illusztrálva.

  Minden virágnál részletesen tárgyaljuk azokat a lelki állapotokat, amelyekre a virág információja rezonál.

  Tanfolyamunknak ebben a részében bemutatott virágesszenciák reális szükségletekre adnak választ. Az új évezred elején az emberiség nehéz feladatok, drámai konfliktusok, és olyan élethelyzetek  előtt áll, amelyek komoly fizikai és erkölcsi erőt igényelnek. Az itt sorba vett esszenciák nagy része már több, mint  30 éve bizonyítanak, tulajdonságaikat széles körben elismerik, hatásukat klinikai esetek igazolták.

 • 3

  A harmadik negyedben részletesen átvesszük a Bach virágterápiát, amiben Dr.Bach 38 hagyományos virágesszenciájával és azok hatásával foglalkozunk. Ez a rész egy kisebb “tanfolyam a tanfolyamban”. (A Bach virágterápia önmagában is egy tanfolyamnyi anyag)

  A 38 virágesszencia mindegyike szintén egy-egy kedélyállapothoz társítható. Tehát ezek között sem találunk különböző betegségekre, – köhögésre, szívpanaszokra, májra, emésztésre ható esszenciákat, hanem azokra a lelki állapotokra, amelyeknek következményei lehetnek a fenti szervi panaszok, úgymint félelemre, bizonytalanságra, aggodalomra, önbizalomhiányra, stb.

 • Tehát a fent megismert összesen 134 féle virágesszencián kívül meg tudsz majd különböztetni több, mint 2000 különböző lelki (kedély) állapotot, így ezzel az ismerettel minden területre megtalálod a gyógyírt.

 • 4

  Tanfolyamunk befejező néhány hetét ismétlésnek is nevezhetném, ami viszont egyáltalán nem lesz unalmas, mert a másik oldalról közelítjük meg a kérdést.

  Mivel itt a különböző lelki állapotokat csoportosítjuk, ezzel egy mindenkor használható segédanyagot kapsz, ahol megtalálod a jelentkező tünetet (pld álmatlanság), amihez több lehetőség is tartozik, milyen konfliktus okozhatja ezt a kellemetlenséget.

  Elegendő csak annyit tudnod, hogy valaki álmatlanságban szenved, közösen ki tudjátok deríteni, hogy mi zajlik benne, ami ezt a tünetet okozza. Mindegyik lelki állapot mellett megtalálod azt az esszenciát, amellyel eredményesen túl lehet jutni ezen az időszakon.

 • Mit kaphatsz még a tanfolyam ideje alatt?

  A tanfolyam teljes ideje alatt – igény szerint – kérhetsz skype konzultációt, vagy felteheted kérdéseidet e-mailben is, szívesen válaszolok.

 • Amikor vége lesz a tanfolyamnak

  A tanfolyam végén néhány kérdésből álló tesztlapot fogok kiküldeni, amiből láthatom, hogy valóban foglalkoztál az anyaggal.

  Ez nem vizsga! 

  A tesztlap áttekintése és kitöltése egy gyakorlat, ami sikerélményt adhat, amikor azonnal tudod a választ, illetve ha bizonytalan vagy a válaszban, akkor arra ösztönöz, hogy nézd át újra azt a részt.

 • A végén pedig.....

  A kitöltött tesztlap visszaküldése után kiállítom és postán elküldöm a címedre az igazolást arról, hogy elvégezted a Gyógyító virágok – Virágterápia tanfolyamot, és mint tanácsadó, segítheted a hozzád fordulókat.


A tanfolyam részvételi díja

37.000 Ft

Figyelem! Ha bármilyen tanfolyamot végeztél már nálunk, vagy részt vettél az Önismereti tréningen, a kuponkedvezményen kívül plusz kedvezményben részesülsz! A kedvezmény mértékéről e-mailben tájékoztatunk!

A tanfolyam online, személyes részvételt nem igényel. Jelentkezésed, és a tanfolyam díjának beérkezését követően e-mailben azonnal megkapod az első letölthető tananyagot, ezután pedig egy évig minden héten azonos napon küldöm a következőt.

Ha szeretnél részt venni az 1 évig tartó Gyógyító virágok – Virágterápia online kurzuson, az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz. Jelentkezéseddel hozzájárulsz ahhoz, hogy hetente egyszer e – mailben küldjem el neked a tanfolyam anyagához való hozzáférés linkjét.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatod.

Tanfolyam jelentkezési lap